woensdag 3 november 2010

Man van Ellemieke Vermolen topkok Sergio Herman opnieuw Chef van het Jaar


Topkok Sergio Herman, getrouwd met Ellemieke Vermolen, is door de restaurantgids GaultMilau voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Beste Chef van Nederland. Hij kreeg het maximale aantal punten en mag zich daarmee Chef van het Jaar 2011 noemen.

In het Fortis Circus theater in Scheveningen maakte hoofdredacteur Jan van Lissum de winnaars bekend in categorieën als Beste Chef-kok, Beste Sommelier en Restaurant van het Jaar.

Sergio Herman, topkok en man van Ellemieke Vermolen, ging er net zoals vorig jaar met de prijs voor Beste Chef-kok vandoor, door Van Lissum gekroond tot onbetwiste winnaar. Herman werd in 2004 en 2009 ook al uitgeroepen tot Beste Chef-kok.

Zijn restaurant Oud Sluis in Sluis werd bekroond met twintig punten, de hoogst haalbare score van de Gault Milau restaurantgids. Oud Sluis is in Nederland de enige met twintig punten.

De prijs voor Restaurant van het Jaar ging, evenals voorgaande jaren, naar De Librije in Zwolle, zo meldt Knoopjelos.

Edger Groeneveld van Het Koetshuis in Ede mag zich Beste Sommelier van het Jaar noemen en Adrian Zarzo Habraken van Ivy werd verkozen tot Talentvol Sommelier van 2011.

Onze huiskok Sergio Herman (40) en man van Ellemieke Vermolen is door de gereputeerde restaurantgids GaultMillau opnieuw uitgeroepen tot de Beste Chef van Nederland. De jury van GaultMillau gaf Sergio een vette 20 op 20, net zoals vorig jaar.

Sergio Herman is de onklopbare chef-kok van Nederland. De man blijft de onderscheidingen aan elkaar rijgen. Vorig jaar kreeg hij van de restaurantgids GaultMillau als eerste in de Benelux de maximumscore van 20 op 20. Dat doet hij nu opnieuw, en bovendien mag hij zich Beste Chef 2011 van Nederland noemen.

Het is niet de eerste keer dat de Zeeuws-Vlaming tot Chef van het Jaar wordt uitgeroepen; ook in 2004 en 2009 viel die eer hem te beurt. Zijn restaurant Oud Sluis in Sluis werd bekroond met drie Michelinsterren, de hoogste haalbare score van die restaurantgids. Bij onze noorderburen hebben maar twee restaurants drie sterren: Oud Sluis en De Librije in Zwolle.

Snoepen van Hermans culinaire hoogstandjes kan vanaf 75 euro voor een lunchmenu en vanaf 135 euro voor een menu met vier seizoensgebonden gerechten. Sinds kort liggen er ook bij Delhaize twee klaargemaakte gerechten van de chef-kok. Aan de hand van zijn recepten in ons Magazine kunnen ook onze lezers de Sergio Herman in zich naar boven halen.

De begeleider en jurylid van het succesvolle VTM-programma De beste hobbykok van Vlaanderen maakt ook een erg goede beurt met zijn nieuwe restaurant PureC in het Nederlandse Cadzand. In zijn eerste jaar krijgt het restaurant meteen 16 punten op 20 van GaultMillau.

‘Het is altijd afwachten wat het wordt. De proclamatie bezorgt me telkens weer klamme handjes. Velen denken dat ik vol vertrouwen naar zo'n uitreiking ga, maar niets is minder waar. Ik ben erg onzeker. Dit zijn emotionele momenten. Elke onderscheiding, klein of groot, is een stimulans om verder te doen', zegt Sergio Herman, de echtgenoot van Ellemieke Vermolen. ‘We hebben er keihard voor gewerkt. Ik probeer altijd de grenzen te verleggen. Je moet blijven evolueren. Elke dag moet je het beste uit je halen. Ik krijg mensen over de vloer die lang gespaard hebben om hier te tafelen. Die krijgen dezelfde topservice en kwaliteit als bijvoorbeeld een restaurantrecensent.'

Sergio Herman is ook bijzonder gelukkig met de hoge score voor zijn restaurant PureC. ‘Het zijn allemaal mensen die in Oud Sluis zijn geschoold. Je mag dan nog de beste piloot zijn, zonder een co-piloot red je het niet. Zo gaat dat ook in de keuken. Ik heb een uitstekend team en een fantastische hoogzwangere vrouw Ellemieke Vermolen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen