maandag 9 november 2009

Ellemieke Vermolen en broer Jeremy over de De Verrassingschef: 'Eten moet gezellig zijn'


SBS 6 schotelt ons een nieuw kookprogramma voor op de zondagmiddag. In De verrassingschef worden tv-kok Jeremy Vermolen (bekend van De tuinruimers) en zijn bekende blonde zus Ellemieke Vermolen(De 25...) ingeschakeld door iemand die een vriend, kennis of familielid wil verrassen met een geheel verzorgd diner.

Het duo zet alles op alles om deze een onvergetelijke avond te
bezorgen. We bellen met Jeremy.

Wat gaan jullie precies doen?
"Ellemieke Vermolen en ik gaan mensen overvallen die door anderen zijn opgegeven voor
een verrassingsdiner. We doen de boodschappen, koken, geven
informatie over de producten."
"Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van mosselen? Daar kan ik veel over vertellen, want dat is mijn vak. We vertellen dingen waarvan wij denken dat mensen het interessant vinden."

Jij bent kok van beroep. Wat is de functie van Ellemieke Vermolen?
"Zij kookt mee, dekt de tafel en ontvangt de gasten. We maken er samen een feestje van."

Waarom maak je het programma samen met je zus?
"We hebben vorig jaar een kookboek uitgebracht, Zus & zo. Mensen zeiden dat de synergie tussen Ellemieke Vermolen en mezelf zo goed was. Daar wilden we ook iets mee doen op tv. We zijn opgegroeid met horeca, dus we hoeven niet toneel te spelen."

Slaan jullie elkaar ook wel eens de hersens in?
"Vroeger wel, we waren als kat en hond. Dan speelden we samen met lego, totdat we ruzie kregen en alle blokjes precies moesten worden uitgeteld en verdeeld. Maar een dag later was het alweer koek en ei."
"We zijn heel eerlijk tegen elkaar, spelen geen spelletje. Mannen zeggen altijd 'Wat een mooie vrouw' als ze Ellemieke Vermolen zien. Maar voor mij is ze gewoon mijn kleine zusje."

We worden doodgegooid met kookprogramma's. Wat voegt De verrassingschef toe?
"Ik hoop dat we ons kunnen onderscheiden omdat we alles echt laten zien. In de andere programma's wordt er óf gekookt door hobbykoks, óf door mensen die het uitgelegd krijgen en dan wordt het bijna een soort karikatuur. Ik ga echt de mouwen opstropen en uitleg geven over alle producten."
"Volgens mij is het uniek dat we ook die achtergrond erbij vertellen. Zo ben ik voor het programma naar Noorwegen geweest om daar zelf te onderzoeken hoe het zit met zalm en antibiotica. Vervolgens gaan we met dat product aan de slag, maken we een Noors gerecht en leggen we uit hoe je dat eenvoudig zelf kunt doen."

Wat voor mensen verrassen jullie?
"We willen geen zielig gedoe van: "m'n hond is dood en ik wil dat de hele familie komt eten". Meer bijzondere verhalen, zoals mensen die net zijn verhuisd en de vrienden willen bedanken die hebben geholpen."
"Of een meisje van wie het vriendinnetje is geëmigreerd naar Amerika; die laten we dan overkomen. Eten moet gezellig zijn, niet treurig."

SBS-presentatrice Ellemieke Vermolen en haar broer Jeremy wisten zondag 296.000 kijkers lekker te maken voor hun nieuwe kookprogramma Verrassingschef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten